Lax Co tekee historiaa

Julkaistu Julkaistu: Uutiset

TIEDOTE

 

Jyväskylä 23.8.2016

Vapaa julkaistavaksi: Heti

 

Lax Co tekee historiaa

Kaksi vuotta sitten debyyttilevynsä ”Kaksitoista tarinaa” julkaissut Lax Co on tekemässä uutta aluevaltausta. Yhtye aikoo julkaista YouTubessa tulevan syksyn ja talven aikana sarjan viittomakielisiä videoita kappaleistaan. Bändistä tulee näin tiettävästi ensimmäinen suomalainen kristillinen bändi, joka julkaisee viittomakielistä materiaalia.

Ensimmäinen julkaistava video on jo aiemmin perinteisenä musiikkivideona julkaistu ”Jos vain Jeesus”. HD-laatuisia videoita on tarkoitus julkaista sekä edellisen levyn kappaleista että single-lohkaisuina tulevalta kakkosalbumilta. Seuraavista julkaisuista tiedotetaan bändin Facebook-sivulla. Bändissä musisoivat ensimmäisen levyn tapaan Jani Lakonen (laulu ja kitara), Harri Vesanen (lyömäsoittimet) ja Tapani Vaahervaara (kontrabasso, haitari ja taustalaulu).

Maailmalla on julkaistu paljon viittomakielisiä musiikkivideoita. Suomessakin mm. Signgirls-nimellä toimiva parivaljakko on julkaissut lukuisia viitottuja versioita kaupallisesta musiikista, ja Signmark tekee originaalia rap-musiikkia viittomakielellä. Aloite Lax Co:n hankkeeseen tuli Jyväskylässä Kuurojen palvelusäätiöllä työskentelevältä Taru Kokkoselta, joka myös viittoo kappaleet. ”Lax Co:n laulujen sanat koskettivat itseä, ja ajattelin, että haluan välittää sen myös viittoen niille, jotka eivät sanoja kuule”, kertoo Kokkonen.

 

Projekti eteni ideasta maaliin varsin nopeasti, ja ensimmäinen video on katsottavissa alta:

 

 

Video löytyy helposti Youtubesta myös hakusanoilla ”Jos vain Jeesus viitottuna”.

 

Lax Co on Facebookissa:
https://www.facebook.com/LaxEtCo

Lax Co:n verkkosivut:
https://www.laxco.fi

Lisätietoja:
Bändiin ja videoon liittyvissä asioissa:

Tapani Vaahervaara, tuottaja
Puh. 050 5498 598

Kuurouteen ja viittomakielisyyteen liittyen:

Taru Kokkonen, ohjaaja (Kuurojen palvelusäätiö)
Puh. 040 4121 453